Hteli biste ženku ali vas brinu štenci?

Kod odabira kućnog ljubimca treba sagledati čitav niz različitih faktora. Treba dobro razmisliti, upoređivati i analizirati prvenstveno svoje potrebe i navike kako bi kasnije zajednički život bio uživanje, a ne skup napornih obaveza.

Koji su to sve faktori, pogledajte na našem blogu Kako odabrati psa?.

No, kroz istraživanje smo saznali da prilikom odgovora na pitanje da li će ljubimac biti ženka ili mužjak, budući vlasnici u obzir uzimaju ne samo karakteristike polova kod pojedinih rasa, već i svoje mogućnosti u pogledu potrebnih aktivnosti oko teranja, parenja, porođaja, brige o leglu i zatim pronalaženja novog doma za štence. Što je sasvim u redu, o tome treba misliti.

Tako dolazimo do sledećih razloga za uzimanje mužjaka: nema maltretiranja oko teranja, nema rizika od neplanirane trudnoće sa nepoznatim počiniteljem, ne znamo šta bismo radili kad počne porođaj, nemamo prostora za kotilicu, nemamo vremena za negu štenaca, a i šta bismo posle sa njima? Naročito ako nije u pitanju rasni pas sa dobrim papirima, pa štenci ne donose mogućnost zarade.

Ili, ako se vlasnik ipak odluči za ženku, sterilizacija je vrlo izvesna.
Merrry Puppins će se vrlo ozbiljno baviti temom sterilizacije, ali ne na ovom mestu, već u okviru Savetovališta.

Briga o Leglu

Merry Puppins Briga o Leglu pomaže vlasnicima koji imaju, ili žele da imaju ženku koju bi parili ali nemaju uslova ili mogućnosti da njoj i leglu posvete čitave dane (i noći) u periodu od nekoliko nedelja posle okota.

Skotna ženka zahteva posebnu ishranu i pažnju. Kuja posle porođaja takođe, a o štencima i da ne govorimo. Ponekad kuja izgubi mleko pa ih treba dohranjivati nekoliko puta dnevno. Potrebno je održavanje stalne temperature u prostoriji, zaštita od svih spoljašnjih uticaja, briga o higijeni, navikavanje na vršenje nužde, na čvrstu hranu, socijalizacija, pravovremena vakcinacija i čišćenje od parazita.

Ukoliko nemate mogućnosti za sve navedeno, a želite mlade od svoje ženke, Merry Puppins Briga o Leglu je tu da pomogne.

Pružamo uslugu smeštaja kuja sa štencima u periodu od porođaja do 8 nedelja, a po potrebi i duže.
Kuja se može i poroditi kod nas, uz asistenciju našeg ili Vašeg odabranog veterinara.

U našim specijano izrađenim kotilicama majka i njeni mladi imaće komfor, udobnost, zdravstvenu negu, pravilnu ishranu, konstantnu pažnju i brigu, a sve u sterilnim, higijenskim uslovima. U svakom trenutku, putem video aplikacije na mobilnom telefonu, vlasnik može pratiti kako štenci napreduju. Može ih naravno i posetiti, ali u prostoriju sa kotilicom može ući samo sa zaštitnom odećom i obućom.

Budući vlasnici mogu odabrati i rezervisati štene u prostorijama i preko aplikacije Merry Puppins.

Štene za primer

Obzirom da je period od 3-12 nedelje života najbolji za socijalizaciju štenaca, možemo ih uključiti u program Merry Puppins Briga o Štencima.

Tako vlasnik dobija štene koje obavlja nuždu na pelenu, ume da se igra sa drugim psima, ne plaši se raznih zvukova i predmeta, sluša komande NE, dođi, stani, fuj!

Ove 4 osnovne komande su najvažnije, jer mu mogu spasiti život! Sprečiti ga da istrči na ulicu, da pojede nešto lose, da dira nešto što može biti opasno za njega. Ili nepoželjno za vlasnika.

Više o programu pogledajte ovde: Merry Puppins Briga o Štencima

Za više informacija o smeštaju i nezi kuje sa štencima pozovite nas ili nas posetite.

merry puppins bajka za pse sapice

Naši partneri

Share This